Yazan : Ameterasu 5 Aralık 2016 Pazartesi

Shugo Chara adlı anime ve manga serisinin baş karakteri.


Hinamori Amu
月野 うさぎ
Hinamori Amu
Shugo Chara-Hinamori Amu
Bilgiler

Adı

Hinamori Amu

Köken

Japon








Dönüşümleri

Kalp Tılsımı (Ran)


Maça Tılsımı (Miki)


Yonca Tılsımı (Su)


Elmas Tılsımı (Dia)


Gelecek Tılsımı (4'ü ile birlikte)
Fiziksel Özellikler

Yaşı

10-13 (Manga)
11-13 (Anime)

Doğrum Tarihi

24 Eylül

Durumu

Yaşıyor

Cinsiyeti

Kadın

Meslek

Öğrenci (5. Sınıf)

Boy

152 cm

Kilo

44 Kg

Kan

0 Grubu

Göz Rengi

Bal Rengi

Saç Rengi

Pembe
İlişkileri










İlişkiler

Hinamori Midori (Anne)


Hinamori Tsumugu (Baba)


Hinamori Ami (Kardeş)


Hotari Tadase (Sevgili)


Tsukiyomi İkuto ( Belirsiz)
Diğer

Bağlı Olduğu Topluluk

Guardians

Yeteneği

Karakter Dönüşümü, İyileştirme

Sevdiği Şey

-

Ortaya Çıkış

İlk Bölüm (Manga)
İlk Bölüm (Anime)

Seiyu

Kanae İto




Kişisel Özellikleri

Amu, pembe renk saçlara ve bal rengi gözlere sahip bir kızdır. Gothik giyimi, ciddi duruşu, havalı ve olgun görünüşü sebebiyle herkesin tabiriyle hayran kaldığı birisidir.Dışarıdan böyle görünse de kendi içinde başka insanlara karşı dürüst olmak isteyen cici bir kız olmayı dilemektedir.




Olan Biten

Her ne kadar içinden cici bir kız olmak istese de bunu dışına yansıtamaz. Bu durum onu daha da zorlar. Akşam yemeğinde tv de duyduğu sesle irkilir. Odasında pekte inanmayarak dilek diler. Sabah uyandığında ise artık 3 yumurtaya çoktan sahiptir. Ne olduğunu bile anlamadan okula gelen Amu çoktan "Gardiyanların" gözüne takılmıştır. Bu sırada Ran ise yumurtasında kıpırdanmaya başlamış ve Amu'nun Prens'e olan aşkını farketmiştir. Karakter Değişimi yaşatarak toplantı salonunda Amu'yu aşık olduğu Prens'e herkesin gözü önünde ilan-ı aşka zorlamış ve değişim bittiği anda Amu utancından salondan arksına bile bakmadan kaçmıştır.Önüne bile bakmadan koşarken işaat alanına girip çukura düşer. İlk karakteri olan Ran burada doğmuş ve karkter değişimi ile çukurdan çıkartmıştır. Kızımız daha nefes alamadan İkuto ile karşılaşıp yumurtalarını ona kaptırıverir. Yumurtaları almak için çabalarken bir anda inşatın tepesinden düşmeye başlar. Bu olayın sonunda Amu kenine inanmak ister. Buna tepki veren "Humpty Lock" İkuto'nun elinden çıkarak Amu'ya gelir ve ilk Karakter Dönüşümü (Kalp Tılsımı) gerçekleşir. Olay yerine Tadase ve Nadeshiko geldiğinde ise Amu artık yeni bir grubun üyesi olmuştur.Kraliyet Kep'ini giymeyi red etmiş ve Joker ünvanını almıştır. Amu artık bir gardiyandır. Yumurtalarının doğumu ile birlikte yeni güçler de edinmeye başlayan Amu, daha çok arkadaş edinmeye ve günlerini daha severek geçirmeye başlamıştır. Tabi ki iyiler kadar kötüler de vardır. Çocukların hayallerini çalan Paskalya şirketine karşı da savaşmaları gerekmektedir.

4. Yumurta olan Dia, Amu'nun karışık duyguları yüzünden X yumurtaya dönüşürve Amu'dan uzaklaşır. Utau ile yolu kesişen Dia, Utau ile dönüşüm geçirerek Amu'nun karşısına çıkar. Buna karşılık ise Utau'yu terkeden El ise Amu'ların yanına yerleşir. Ve Amu ile "Amulet Angel" (Melek Tılsımını) gerçekleştirir.  Daha sonra ise İl de Utau'ya karşı gelerek Amu ile dönüşüm geçirir.Bu  savaşın sonunda iki tarafında karakterleri asıl sahiplerine döner. Ve sensei kurtarılır. Son bölümde Embriyo'a yaklaşılsa da gizemi çözülmeden kalır.

İkinci sezonun başında Amu İkuto ve Tadase'nin savaşında bir kız olarak ne yapabileceğini düşünürken yeni bir gücü uyandırır. İlerleyen bölümler iş İkuto'nun Amu'nun evinde yatmasına kadar varır. Tabi bunu öğrenen annesi onu evden gönderir. Bu zayıflığından faydalanan şirket İkuto'nun yeni bir dönüşüm geçirmesine sebep olurlar. Sezon sonunda ise İkuto'nun anıları kilit ve anahtar sayesinde ortaya çıkar ve onu bu karanlığından kurtaran kişi yine Amu olur.Ve Embriyo gizemi çözülür.


Üçüncü sezon ise Amu'ya benzemek isteyen ama kendinden de vazgeçemeyen Hiragi Rikka'yı ve Hikaru'yu konu olur. Amu ise bu sezon mezun olacaktır.Ayrıca artık Tadase ile sevgilidir.














Ekstralar
-7. bölümde küçükken bir pasta tasarımcısı olmak istediğini söylemiştir.
-Kep takmayan tek Gardiyandır.
-İskambil kağıtlarından isim alırlar. Amu bu yüzden "Joker" dir.

Bir yorum yazsana :)

Konuya Abone Ol | Yoruma Abone Ol

© Hayaller - Mangacım Blog - Tasarım Ameterasu -